Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – úgy döntöttünk, hogy a 41. Lidl Balaton-átúszást 2023. július 23-án, vasárnap megtartják.
 
A vasárnapra várható időjárás:
Az úszás kezdetén gyenge vagy mérsékelt (10-20 km/h) változó irányú légmozgás várható. A délelőtti óráktól délnyugati irányból kissé megélénkülhet (25 km/h körül) a szél.
Kezdetben sima lesz a víz, később délnyugat-északkeleti vonulással mérsékelt hullámzás (20 cm hullámmagasság) kialakulhat.
Túlnyomóan napos száraz, meleg idő várható, reggel a parton 20, délután 29 fok körüli hőmérséklettel. Erős napsugárzásra lehet számítani.
A víz hőmérséklete 26 fok körül alakul.
(Horváth Ákos/OMSZ)
 
További, friss információ az időjárásról a https://www.met.hu/idojaras/tavaink/balaton/balaton-atuszas/ oldalon érhető el.
A hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyílt vízi tapasztalatot igényel – az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég.
 
Arra kérünk, hogy a vízbe szállás előtt mérlegeld azt, hogy úszómúltad/úszástudásod alapján alkalmas lehetsz-e arra, hogy szeles időjárási viszonyok között úszd át a Balatont.
Kérjük, hogy dönts felelősen a részvételről! Ha nem vagy magadban biztos, inkább gyere el jövőre!
Az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások állnak majd. Ha elfáradtál, kapaszkodj ki a hajókhoz, pihenj meg, vegyél magadhoz vizet és szőlőcukrot!
Most már csak az utolsó simítások vannak hátra, úszással már nem, de a fontos tudnivalók átolvasásával és megszívlelésével még tudsz készülni az eseményre. Olvasd el az esemény napjára összegyűjtött tanácsainkat! (https://www.balaton-atuszas.hu/…/balaton-atuszas…/)
Az online nevezést (https://balatonnevezes.futanet.hu/events/661) mindhárom versenyszámra megnyitjuk. A visszalépő résztvevők helyére korlátozott számban tudunk új nevezéseket fogadni, a nevezést a létszámlimit elérésekor, de legkésőbb szombat délelőtt 10 órakor lezárjuk.
Az eseményre helyszíni nevezési lehetőség nem lesz.
____________
👉 Ne feledd! A választott távot teljesítők, a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható 50%-os kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal lesznek gazdagabbak!
forrás: www.facebook.com/balatonatuszas
YouTube
YouTube
WhatsApp