A programban résztvevő 35 tóparti település nagyobb részében, egyre erősödik az a törekvés, hogy a turisztikai szezont időben kiszélesítsék.

Addig, amíg évekkel ezelőtt, általában a július első hétvégéje volt a szezonkezdés időpontjának a meghatározója, addig mostanra már hetekkel előbb is jelentős programokat szerveznek a települések. Egyre általánosabb, hogy legkésőbb a nyári napfordulóhoz köthető programokkal indítják a szezont.

A „Mozdulj Balaton!” program is alkalmazkodott az önkormányzatok igényéhez és bevezette a szokásos kezdési időpontot megelőző „0”. /nulladik/ napot. Ezen a napon, az időjárás bizonytalansága miatt, elsősorban egy-egy csapatsportág, előre megszervezett eseményei kerültek a programba. Ezeknek az eseményeknek a sikere a résztvevők száma, éppen az előre szervezettségük, és csapat jellegük miatt, kevésbé függ attól, hogy eljött-e már az igazi strandidő.

Ebben az évben;

Legfrissebbek az északi partiak voltak. Vonyarcvashegyen népes mezőny gyűlt össze és már-már, szinte felnőttes mozdulatsorokat is bemutattak a strandkézilabdázó leányok.

Balatonalmádiban a Káptalanfüredi Nagy strandon, a szent Iván napi programban, igazi női programként jógával indítottak a hölgyek.

Balatonlellén, a Napfény strandon, a „Balatoni Napfény” nevet viselő női strandlabdarúgó rendezvénnyel indult a déli parti programsorozat.

Nagy sikere volt a Balatonszárszói Központ strand, fiatal hölgyeknek szervezett strandröplabda tornájának is.

YouTube
YouTube
WhatsApp