Budapestre került a IV. korcsoportos Diákolimpia Futsal aranyérem

A tizenkét legjobb iskolai futsalos csapat mérkőzött meg Zalaegerszegen a hétvégén a IV. korcsoportban, amelynek végén budapesti, szombathelyi és siófoki csapatok állhattak dobogóra.

A zalaegerszegi eseményt a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Zala Megyei Diáksport Szövetség rendezte. A nevező csapatok létszáma ugyan még nem érte el a pandémia előttit, idén is közel 600 csapat nevezett be a versenyre 6732 tanulóval, a legtöbben Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékből (61 és 51 csapattal). Az országos elődöntőkből 11 csapat kvalifikált a döntőre, és a rendező vármegyével együtt 12 csapat 120 diákkal vett részt a csúcseseményen. Érdekesség, hogy Budapest és Szombathely egyaránt 2-2 csapatot is tudott delegálni az országos döntőre. A felcsúti Endresz György Általános Iskola, amely az elmúlt 6 szezonban folyamatosan a dobogón végzett, szintén eljutott Zalaegerszegre. A megnyitón a város alpolgármestere, Gecse Péter, továbbá Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke vett részt.

A verseny a legmagasabb színvonalat képviselte, hiszen az egyes résztvevő iskolák többségében egy-egy labdarúgó akadémia hátterét adják, így a győztesek is a Honvéd utánpótlásának tagjai.

A 200-250 fős közönség buzdítása melletti fantasztikus hangulatú versenyeken az alábbi iskolák szerezték meg az érmeket:

I.

Budapest Gloriett Sportiskola és Általános Iskola

II.

Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola

III.

Siófoki Beszédes József Általános Iskola

 Különdíjasok:

Legtechnikásabb játékos: Milicz Péter, Budapest Gloriett Sportiskola és Általános Iskola

Legjobb kapus: Matuza Máté, Siófoki Beszédes József Általános Iskola

Gólkirály: Lisóczki HunorIlosvay Levente Zoltán, Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium, Krone Niklas Maximilian, Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola

Bajnokcsapat testnevelője: Gálvölgyi István és Pisont István

YouTube
YouTube
WhatsApp