A Mozdulj Balaton! szabadidősport programot ünnepelték Vonyarcvashegyen a hétvégén. A Lidó strandon lezajlott sporttalálkozón – a program tizenkilenc évvel ezelőtti kezdetei óta változatlanul – a legnépszerűbb strandsportokban (streetball, grundfoci és strandröplabda) versenyezhettek a csapatok, ahol huszonegy település, százhúsz sportolója vett részt.

A szervezők négyévszakos Balaton megvalósításán dolgoznak és eközben a strandokat új funkciókkal is ellátják. Több frissítés bevezetésének feltételein dolgoznak és extra rendezvényeket terveznek. Úszóversenyekkel és aquafitnesz eseményekkel növelik majd a vízi sportprogramok számát. 

A sportági csapatversenyek eredményei:

Skoda László Streetball Emléktorna

Első helyezést ért el Balatonfenyves, Balatonfenyves-alsói Szabadstandja. Az ezüstérmes a balatonboglári Platán strand lett, megosztott harmadik helyen pedig a balatonedericsi Községi strand, és a balatonlellei Napfény strand végzett.

Szent Mihály Domb Grundfutball Torna

Első helyezést ért el Balatongyörök Községi strandja. Az ezüstérmes a balatonfenyvesi, Balatonfenyves-alsói szabadstrand lett, a megosztott harmadik helyen pedig a zamárdi Zamárdi-felsői Jegenye téri strand és a vonyarcvashegyi Lidó strand végzett.

Csiszár Géza Standröplabda Emléktorna

Első helyezést ért el Ábrahámhegy, községi strandja. Az ezüstérmes a szigligeti Községi strand lett, a megosztott harmadik helyen pedig a révfülöpi Császtai strand és a vonyarcvashegyi Lidó strand végzett.

A települések strandjai közötti pontverseny eredményei

A legeredményesebb Somogy megyei település díját Balatonfenyves, a Balatonfenyves-alsói Szabadstrand nyerte el.

A legeredményesebb Veszprém megyei település versenyben, a díjat Balatonederics nyerte.

A legeredményesebb Zala megyei település Vonyarcvashegy, a Lidó strand lett.

A települések strandjai közötti összesített pontversenyben hatodik a Balatonboglári Platán strand, az ötödik a balatongyöröki Községi strand, a negyedik az ábrahámhegyi községi strand, a harmadik a balatonedericsi, Községi strand, a második pedig a vonyarcvashegyi, Lidó strand lett.

A pontversenyben ismét győzött – és ezzel egy újabb évre védője lett a Bartsch János Örökös Vándordíjnak – a Balatonfenyves, a Balatonfenyves-alsói Szabadstrand csapata.

Az idei kánikula kedvezett a strandokhoz látogatóknak, a vízpartokhoz és a Balatonba telepített sporteszközök pedig lehetőséget biztosítottak a mozogni vágyók számára. A legnépszerűbb sportágaknak eddig a strandröplabda, a vízi játékok és a strandfoci bizonyultak, de közkedvelt volt a tollaslabda, az asztalitenisz, a fittgépek használata, a streetball, a teqball és a lábtenisz is.

YouTube
YouTube
WhatsApp