A Józsa Márton kormányozta Raiffeisen Fifty-Fifty rekordidővel, 7 óra 13 perc 21 másodperccel nyerte az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat csütörtökön Balatonfürednél.

A Fifty-Fifty – egy kétárbocos magyar fejlesztésű katamarán – a saját maga által 2014-ben felállított 7 óra 13 perc 57 másodperces pályacsúcsot döntötte meg 36 másodperccel.

Az élen végző hajó legénységének tagjai Józsa Márton kormányos mellett Goszleth Marcell, Németh Áron, Adorján Csaba, Dénes Bence Dániel, Erőss Loránd János és Józsa-Kovács Attila.

Délelőtt Balatonalmádinál egy manőver közben elsüllyedt egy hajó, mégpedig a Yardstick III/1 csoportban induló Anibel. A hajó kapitánya, Pető Béla elmondta, hogy a balesetben a négyfős legénység tagjai nem sérültek meg.

*Hajnalban érkezett a hír, hogy péntek éjjel 1.30 körül a tihanyi kikötőnél felborult a Szamuráj Jack. Az ötfős legénységet a vízimentők kimentették, senkinek sem esett baja.

A szervezők tájékoztatása szerint 516 hajó nevezett idén a tókerülő versenyre, fedélzetükön több mint 2500 vitorlázóval.

kiemelt kép: Józsa Márton Miklós katamaránja, a Raiffeisen Fifty-Fifty az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny rajtja előtt Balatonfüred közelében 2022. július 14-én. MTI/Vasvári Tamás
YouTube
YouTube
WhatsApp