Idén már a 18. alkalommal adtak egymásnak randevút a futók novemberben Siófokon azért, hogy az év egyik utolsó, Budapest Sportiroda (BSI) által szervezett versenyén kihozzák magukból a futópályán a legtöbbet, és ezzel lezárják az aktuális futószezont.

Az aggasztóan alakuló járványhelyzet miatt szervező és a közel 3000 futó egyaránt megkönnyebbülve ébredt szombaton, mindenki örült, hogy ma még adott volt a lehetőség az együttfutásra.

Igaz, a helyzet miatt az esemény idén a szokásos kétnapos futóbuli helyett egynaposra rövidült.

Ennek ellenére a választható távok sokszínűsége megmaradt, a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon most is minden résztvevő talált az edzettségi szintjének vagy a futókedvének megfelelő távot. A legrövidebb távot, a hatodmaratont egyéniben, a hosszabbakat akár párban is teljesíthették a futók, a maratoni távot három szakaszban abszolválhatták azok, akik a leghosszabb kihívást választották ma maguknak. Idei újdonságként a hatod-, a harmad- és a félmaraton mellett a maratoni táv negyedét is teljesíteni lehetett az eseményen.

Három rajt várta a futókat az esemény már-már ikonikus helyszínén, az őszbe öltözött, siófoki Petőfi sétányon, mely valószínűleg a hazai futóélet egyik legszebb rajt-célegyenese. 10 órakor 14 km várta a futókat egyéniben vagy párban (2*7 km-es pályán), 12:30-kor a félmaratoni mezőny és a negyedmaraton rajtolt el (2*10,5 km), a nap zárásaként 16 órakor pedig a 7 km-es útvonalat teljesíthették a résztvevők.

A reggelt csípős és ködös idővel indult, a felhők sajnos később sem tágítottak, de a köd a félmaratoni rajtra már megadta magát, így ideális futóidő, PB-esélyes, balatoni futópálya várta a nap legnépesebb mezőnyét.

A rajt előtti percekben Lakatos István, a BSI társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa jelképesen átadta Sallai Zsuzsinak, a Pomázi Futó SE alapítójának, a hazai futósport jól ismert alakjának azt az adományt, mely az eseményen induló futók felajánlásaiból jött össze. A felajánlásokkal az esemény futói Zsuzsi gyógyulásához szeretnének hozzájárulni.

A K&H mozdulj! Balaton félmaraton a BSI négyévszakos FélmaratonMánia kihívásának őszi állomása, aki ezen az eseményen célba ér a 21,1 kilométeres távon, az őszi évszakot teljesítettnek tekintheti. Négy félmaraton összegyűjtésével pedig minden futó jogosulttá válik egy négyévszakos gratis éremre. A táv fele, vagyis a negyedmaraton pedig a TízesMánia része. Három 10 km-s táv abszolválása is érmet terem az elszántaknak.

A legnépesebb versenyszám, az egyéni félmaraton eredményei:

Nők:
1. Sárszegi Noémi (PSN ZRT) 1:21:34
2. Nyikos Viktória (ELTE Sashegyi Gepárdok) 1:22:32
3. Pintér Ildikó (Honvéd Szondi SE) 1:26:53

Férfiak:
1. Vigh Zoltán Krisztián (Csömöri Sport Kft.) 1:09:46
2. Jakab András (PVSK) 1:09:57
3. Reizer Tamás (Megathlon SE) 1:13:35

Az eredménylista innen érhető el:
Eredménylista

YouTube
YouTube
WhatsApp