Különleges eseménynek lesz házigazdája Balatonszemes, ahol harmadik alkalommal rendezik meg a Balaton-parti Futónap elnevezésű futófesztivált. Különlegessége abból ered, hogy a szervezők a futónap útvonalát úgy jelölték ki, hogy az minél közelebb legyen a Balaton partjához. Az indulók 2019. szeptember 21-én a balatonszemesi Strand és Élményfürdő mellől rajtolnak majd el. A futónap megrendezése az egyesület tagjainak ötlete alapján született meg, és elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy megmutassák a nagyközönségnek azt a csodát, amit ők nap, mint nap átélnek, amikor közvetlenül a Balaton parton róják a kilométereket. Az előző évek résztvevőinek értékelések alapján, méltán nevezhetjük a Balaton 5 csillagos futóversenyének

„Elköteleztük magunkat amellett, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük a szabadban való futást, ezért az eseményt 2017-ben hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg” – ezt már Benedek Balázs mondta, a Balaton Futó és Szabadidő Egyesület elnöke, a Balaton-parti Futónap egyik főszervezője. Majd hozzátette: „Célunk, hogy az eseményre ellátogató sportoló ne egy versenyen érezze magát, hanem sokkal inkább igazi örömfutásban legyen része, éppen ezért igyekszünk igazi fesztivál hangulatot teremteni majd a futónap alatt, a fantasztikus környezet és a jó társaság biztosan garantált lesz! A rendezvényen megjelennek majd neves sportolók mint pl: Szebeni Endre 29X-os ironman .”
A futónapra az előzetes érdeklődést jól jelzi, hogy már eddig több mint hatszáz nevezés érkezett, ami a sűrű futónaptárra nézve kiemelkedően jó eredménynek tekinthető. Ez azt jelzi, hogy a szervezők jól ismerték fel, hogy manapság már nagyon fontos a sportolók számára a megfelelő minőségű helyszín kiválasztása. Az előzetes nevezések alapján az ország minden részéről várják a futókat, akik összesen három távon (3,5 km, 5,5 km, 10,5 km, 21,1 km) tehetik próbára tudásukat, így mindenki megtalálja az edzettségének megfelelőt, a rendezők a gyerekekre külön fókuszálnak majd azzal, hogy részükre gyerektávot (3,5 km) jelölnek ki és a legkisebbeknek egy ovis futamot indítanak. Minden indulónak rajtcsomaggal és egyedi befutóéremmel készülnek, de ezen felül értékes különdíjak, és kupák is gazdára találnak majd.
Az online nevezés még 2019. szeptember 15-ig zajlik, de a helyszínen már nem lehet nevezni, erről és más hasznos bővebb információt az egyesület honlapján (www.bfsze.hu) találnak az érdeklődők.

YouTube
YouTube
WhatsApp