Az ország egyik legizgalmasabb lovas versenye a Western Országos Bajnokság idén június 15-16. között került megrendezésre Kiskunfélegyházán a Fekete Lovastanyán. Közel 60 versenyző és lovaik mérték össze tudásuk lovas-marhás versenyszámokban. Ezekben a számokban a lovak önállóan hozzák meg a döntést arról, hogyan terelnek karámba egy-egy kiválasztott marhát. Félelmetes reakció idővel képesek reagálni a mozdulatokra és irányítani egy 300-400 kilogrammos borjút. Kívülálló azt gondolhatná, hogy gondolatolvasók a lovak, pedig csak minden idegsejtjükkel a feladatukra koncentrálnak.

A bajnokságon a lovasok különböző technikai és gyorsasági feladatokban küzdenek meg egymással, ezáltal felejthetetlen és izgalmas pillanatokkal ajándékozzák meg a közönségüket. Az egész eseményt átjárja a western életérzés. A csizmák, a ruházat, a füstös country zene, a szabadság, a hatalmas terek, a lódobogás, a vágtázó marhák, az adrenalin a levegőben és a finom ételek együttesen olyan légkört teremtenek, melynek nem lehet ellenállni. Fantasztikus program az egész családnak.

Élő marhás rodeóval és a western stílus adta szabadság érzésével is készültek a szervezők látogatóiknak. Ember és állat, erő és kitartás méretik össze magukat. Minden perce adrenalintól fűtött és veszélyes a karám falai között. Ha valaki már életében látott élőben vagy tévében, az tudja mennyire elképesztő látványt és milyen izgalmakat tartogat.

YouTube
YouTube
WhatsApp