Vasárnap véget ért a 11. Spuri Balaton Szupermaraton négy napos tókerülő futása. Az idei évben 12 versenyszámában a négy nap alatt közel 2800 futó állt rajthoz, 114-en közülük külföldiként érkeztek az eseményre. Az össztáv nagyjából kétszáz kilométer volt.

A siófoki rajtba a 4. napon elsőként Rudolf Tamás, a tavalyi év ultrafutója, a FélBalaton Szupermaraton egyéni indulója robogott be 3:30:04-es idővel, ezzel pedig nemcsak a napi elsőséget szerezte meg, hanem az összetett verseny legjobb egyéni férfi futója is ő lett. Vasárnap másodikként Bódis Tamás ért célba, aki szintúgy nemcsak a napi távon érdemel ezüstöt, a mai teljesítményével ugyanis a négynapos Balaton Szupermaraton egyéni férfi versenyében is az abszolút második helyen végzett.

A vasárnap volt az egyetlen nap, amikor Bódis Tamás meg tudta előzni az összetett abszolút versenyben mindvégig vezető Steib Pétert, aki ma 3:38:23-as idővel ért célba. Steib Péter 2018-ban is megnyerte a Spuri Balaton Szupermaraton egyéni megmérettetését, ezzel hatszoros bajnoka az eseménynek.

A tókerülő női egyéni mezőnyben, ahogy mindhárom napon Cseke Lilla ért célba elsőként (4:26:26), így ő is megőrizte az első naptól birtokolt, összetett első helyét, 2018-ban tehát ő a Spuri Balaton Szupermaraton leggyorsabb női, egyéni versenyzője.

YouTube
YouTube
WhatsApp