Lassan beköszönt a tavasz és elindul az igazi futószezon. Idén is várja a BSI a Balaton szerelmeseit a már hagyománnyá vált márciusi Balaton Szupermaratonra. A március 22-25-ig tartó eseményen idén is lehetőség nyílik megkerülni  a magyar tengert, ki egyedül, ki többedmagával, mivel a táv három vagy négyfős csapatban, párban és egyénileg is teljesíthető – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t a BSI Sportiroda.

Az összes résztávot figyelembe véve tavaly minden korábbinál több, 6012 nevezője volt a versenynek. Idén is hasonló létszámú eltökélt nevező készül körbefutni Közép-Európa legnagyobb tavát.

A 196 km leírva is elég hosszúnak tűnik, de lássuk, hogyan néz ez ki a gyakorlatban. A 11. SPURI Balaton Szupermaraton a korábbi évekhez hasonlóan Siófokról indul, az első napi cél 48,2 kilométer megtétele után Fonyódon lesz. Másnap innen rajtol a leghosszabb szakasz, az 52,9 kilométerre levő Szigligetre. Ehhez a mezőnyhöz Keszthelyen csatlakoznak az Öböl Félmaraton teljesítői. A harmadik napon Badacsonyból indulnak a futók a 43,6 kilométert tesznek meg Balatonfüredig. Ezen a napon a Maraton Füredre nevezőkkel bővül a mezőny. A negyedik napon a Füredtől Siófokra visszatérő 51,3 kilométeres szakasszal ér véget az esemény.

 

A kihívás tehát nem kicsi, de a szervezők a biztonságos lebonyolítása mellett a megfelelő energiapótlásról is gondoskodnak. Az útvonalon lévő frissítőpontokon többek között több, mint 200 db alma, 300 db narancs, 25 karton banán,60 kg aszalt gyümölcs, 150 db citrom, 35 kg szőlőcukor, 1500 szelet csoki, 10 kg ropi, 2300 liternek megfelelő iso por, 800 liter kóla, 10000 ezer liter víz és 70000 db pohár szolgálja a résztvevők a sikeres teljesítését.
Az esemény fővédnöke Dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármester

YouTube
YouTube
WhatsApp