Április elején versenyvitorlázással nyit a Balaton

A rendezők figyelmeztetése: nyárias idő nem lesz, de a legkeményebb versenyt garantálni tudjuk. A vitorlázás olimpiai számainak legrangosabb utánpótlás versenyét hozza el a Balatonra április elején a Spartacus V.E.

A vitorlázás utánpótlása április elején a sportág kemény oldalát mutatja be Balatonföldváron. Az áprilisban még hűvös tóhoz 28 nemzet 200 vitorlázója érkezik és a mezőny negyede hölgyekből áll. A résztvevő országok között vannak az észak-európai nemzetek, így Norvégia, Svédország, Finnország, Litvánia, Lettország és Észtország is, akiknek nem lesz meglepetés a fagyos körülmények közötti vitorlázás, de nagy számban érkeznek a fiatalok Olaszországból és Spanyolországból is, nekik nem a szokványos edzéskörülmények között zajlik majd a verseny. A Spartacus Vitorlás Egylet és Balatonföldvár város mindent megtesz a résztvevők lehető legkényelmesebb versenyzéséért. A rendezők 300 főt befogadó melegedősátrat építenek a klubban, a környék szállásadóit bevonták az eseménybe és sok hotel teljes szolgáltatással üzemel a szezon előtt. A 2018-as szezon első és egyben várhatóan legkeményebb versenyén a kiírás szerint 12 futam is lehet, de a döntők előtt legalább 4 érvényes futam megtartása szükséges. A versenyrendezők az esetleges extrém hideg időjárásra a helyszínen is reagálhatnak, pl. naponta csak egy futam megrendezésével – de ez jelenleg nincs a tervben. A verseny támogatója a Rooster Sailing technikai öltözet, a cég jóvoltából minden nevező egy profi technikai mellényt kap és a helyszínen működtetett boltjukban is további ruházatokkal és hajózási felszerelésekkel (chandlery) készülnek. A verseny összes helyezettje nagy értékű Rooster Sailing ajándékokat kap.

Magyar Vitorlás Szövetség

Az MVSz erős utánpótlás programjának a része a Laser Radial Ifjúsági Európa Bajnokság is, nagyon sokat fordítanak erre a területre. Tavaly egy átfogó vitorlázást népszerűsítő program indult el, az ország több helyszínén biztosítva a sportág kipróbálását. A Magyar Vitorlás Szövetség a versenyt anyagiakkal támogatja. A verseny helyszínéül szolgáló Spartacus telepen 2017-ben, szövetségi támogatással,  jelentős fejlesztés valósult meg, így a tavaly ősszel megrendezett Finn Dinghy Világbajnokságra a Klub kiszolgáló helységei és klubháza teljesen megújult. Ez az infrastruktúra várja most az ifjú Laser versenyzőket is.

A versenyzőknek és kísérőknek is ajánljuk az esetlegesen hideg időjárásra való felkészülést ruházatban és váltóruhában egyaránt.

Balatonföldváron a Spartacus V.E. szeretettel várja Európa legjobb fiataljait és minden résztvevőt!

A Laser Ifjúsági EB stábja:

főszervező: Gereben Mátyás operatív

igazgató: Majthényi Szabolcs

főrendező: Fluck Bence

fotók: Cserta Gábor

YouTube
YouTube
WhatsApp