Tizedik alkalommal rendezték meg Zalakaroson az országúti szakág egyik legnagyobb versenyét, a Mapei Tour de Zalakarost, ahol a szombati csapat időfutamon, és a vasárnapi három távon több mint másfél ezer kerékpáros vágott neki a Zalai dombságnak 127, 60 vagy 33 km-en.Verőfényes napsütés, de erőteljes szél köszöntötte Zalakarosra érkezőket június 17-én, szombaton, az idén debütáló Szabadics Ride Company Challenge elnevezésű céges csapat időfutam versenyen, ahol 4-5 fős csapatok mérték össze erejüket, 33 km-en. Az útvonal nagy része megegyezett a másnapi Karos Spa Kis-Balaton családi túrával, csak a tempóban mutatkozott elég jelentős különbség.A maratonosok mezőnyében a zalakarosi kötődésű Simon Péter haladt az élen, és végül a Campagnolo Zalakaros Maratonon a mezőny legjobbjaként, 3:09:20 alatt ért célba. A hölgyek abszolút versenyében a Speedway versenyzője, Tache Marike győzött.

A hangulatot fokozta, hogy a mezőnyben tekert a Mapei és a Teker egyesület vendégeként az igazi klasszikus-sztár, Andrea Tafi. Az 50 éves olasz bringás másfél évtizedes profi pályafutása során 8 profi győzelmet szerzett, közben 10 háromhetes körversenyen és 43 klasszikus egynaposon versenyzett.
A hétvége fénypontja a díjátadó utáni sorsolás volt, ahol a MAPEI Tour de Zalakaros indulói között kisorsoltak három értékes CTM kerékpárt, valamint wellnes hétvégéket a Karos Spa és az Art Hotel felajánlásából.

YouTube
YouTube
WhatsApp