2016 ban is megrendezésre került Magyarország egyik legnagyobb szabású országúti kerékpáros versenye a Mapei Tour De Zalakaros, melynek a festői szépségű Zalakaros városa adott otthont.

Bringásokkal telt meg a zalakarosi Gyógyfürdő tér már a pénteken. A kiosztásra kerülő rajtcsomagokba többféle meglepetést rejtettek a szervezők, többek között Zalakarosi fürdőbelépőket, belépőjegyeket a Zobori KalandoZoo kalandparkba, de ezen kívül számtalan wellness hétvége is gazdára vár, több neves zalakarosi szálloda jóvoltából.

 

A VUELTA Sportiroda és a TEKER egyesület közös szervezésében létrejövő kerékpáros jamboree nemcsak a sportról szólt minden korosztály számára számos programot ajánlottak a szervezők.
A retro kerékpárosok felvonulása mellett a Gizmo freestyle show akrobatikus mutatványokkal szórakoztatták a résztvevőket, majd szombat délután már több százan indultak túrázni a Kis Balaton körül, a TEKER kerékpáros egyesület vezetésével.
Nevezési csúcs született a 2016 os MAPEI Tour de Zalakarosonon. A Jankovics Ferenc a Teker Egyesület alelnöke, a Tour de Zalakaros ötletgazdája szerint a siker titka a kitartó munka.
Az összefogás egy jó ügyért a Tour De Zalakaroson is kiemelt szándék, idén a MAPEI csapata a Kis Túlélőkért felhívás keretében Zalka Noelért szállt nyeregbe.
Az ország egyik legnépszerűbb üdülővárosában a MAPEI Tour de Zalakaroson minden adott volt a bringás időtöltéshez családi túrák, gyermekverseny, teljesítménytúra és országúti marathon is színesítette a kerékpár ünnepet. A fő versenynap vasárnap volt, a Bianchi Zalakaros Maraton 470 fős mezőnye lassú rajttal indult Galambok felé. A legnépesebb a Karos Spa Kis-Balaton családi túra mezőnye volt, akik 10:30-kor rajtoltak el a Gyógyfürdő térről, összesen 639-en. A 33 kilométeres túrára indulók szintén Garabonc felé indultak és kényelmes túratempóban kerülték meg a Kis-Balatont.
A nyári melegben a maratonisták mezőnyét 15-20 % közötti meredekségű gelsei emelkedő most is megrostálta, de a 10 km-re lévő, szintén igen meredeken kanyargó börzöncei emelkedő ismét kihívást jelentett a versenyzőknek. A hangulatról Börzöncén a Teker Egyesület tagjai gondoskodtak, speciális módón ösztönözték versenyzőket.
A Maratonisták mezőnyében a gelsei és a börzöncei hegyi hajrában is, Simon Péter haladt az élen, és végül a Bianchi Zalakaros Maratonon a mezőny legjobbjaként, 2 óra 56 perc 38 másodperc alatt ért célba. Őt a sprinten minimális különbséggel csapattársa, Kiskó Gábor követte, míg a harmadik Pályi Csaba lett. A hölgyek abszolút versenyében is Epronexes győzelem született Köllő Zsuzsannának köszönhetően.

A hétvége fénypontja a díjátadó utáni sorsolás volt, ahol a MAPEI Tour de Zalakaros indulói között kisorsoltak egy értékes 2016-os Bianchi kerékpárt, valamint egy CTM kerékpárt is, mellett több helyi attrakciót is magába foglaló ajándékcsomag is gazdára talált a bringások legnagyobb örömére.

Share This