Június 30-án a spanyolországi Lloret de Marban elrajtol a női és férfi felnőtt strandkézilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar női válogatott címvédőként lép pályára.
Női és férfi válogatottunk is győzelemmel zárta a csoportkört a spanyolországi strandkézilabda Európa-bajnokságon. A lányok Szerbiát verték, ezzel megnyerték csoportjukat és 2 ponttal kezdik a középdöntőt, míg a fiúk Svájc elleni sikerükkel a 3. helyen zártak.

Pénteken a női válogatott Ukrajna és Spanyolország ellen lép pályára a középdöntőben. A férfi együttes a spanyolok és a németek ellen játszik. A középdöntő-csoportok valamennyi résztvevője a negyeddöntőben folytathatja szombaton, ám az elődöntőbe jutásért a középdöntő-csoportok győztesei a 4. helyezettekkel találkoznak, a 2. helyen végzők pedig a középdöntők 3. helyén záró csapatok ellen lépnek homokra.

Hosszú utat járt be Rovnyai Mariann és Gróz János csapata, míg eljutott a döntőig. A negyeddöntőben kellett Gróz Kitti 25 gólja az oroszok ellen és az olaszok elleni szétlövéses győzelem is hozzájárult a sikerhez. A döntőt a Norvég lányok ellen vívták. Hát nem mondható el, hogy nem izzasztottak meg bennünket az északi hölgyek. A 17:16-os félidőt követően egy 17:18-as parázs csata alakult ki. Pedig Fekete Bozsána 16-szor zörgette meg a skandinávok hálóját. A katalán szenvedélyességnél csak a hangulat volt forróbb a szétlövéskor. Az idegek harcát végül Gróz Kitti góljával Magyarország nyerte, így megőrizve európa bajnoki címét a női strandkézilabda válogatott.

Strandkézilabda Eb, férfiak, a 3. helyért: Ukrajna-Magyarország 2:1 (24-19, 15-17, 7-4,) – Ukrajnáé a bronzérem, Magyarország a 4. helyen zárt.

Share This