Lövöldözés a sportcsarnokban! 56% meglőtte az OB. miősítést

Január közepén került megrendezésre Marcaliban a Terem Országos Bajnokság dél-dunántúli régiós kvalifikációs és minősítő versenye. A rendezés jogát a Dél-Dunántúli régióban a Marcali Turul Íjász Egyesület kapta.

Ezen a napon a versenyzők nem csak az érmekért küzdöttek, de lehetőségük volt a pályaíjász szakágban való minősülésre, valamint indulási jogot szerezhettek a Terem Országos Bajnokságra.

A téli időszakban hét kvalifikációs teremversenyt rendeznek hazánkban – régiónként egyet – majd nyolcadikként következik a márciusban megrendezendő Terem Országos Bajnokság .

A marcali helyszín időrendben a harmadik volt a sorban, 73 versenyzővel. A cél teljesítéséhez a feladat egy 40cm átmérőjű lőlapra lőni 18m távolságból (fiatalabb korosztályok ez 60, vagy 80cm-es lőlapra teszik 10m-ről), mely lőlap 10db koncentrikus körre van osztva. A lőlap közepe egy 8cm átmérőjű sárga színű kör. A verseny – minden korosztály számára egyszerre – az időrendben leírtak szerint pontosan indult, s zajlott.

Komoly színvonalat mutatott a megmérettetés, hiszen a teljes mezőny 73 indulója közül 41-en értek el minősített eredményt, ezzel szereztek indulási jogot a Terem Országos Bajnokságra.

A Marcali Turul egyesület négy indulója közül ketten teljesítették az OB.-ba kerülést.

Share This