A Kanári-szigeteken került megrendezésre első ízben a Strandkézilabda Bajnokok Ligájának Döntője.
10 nő és 10 férfi országos bajnok mérte össze tudását az első ízben megrendezett kontinens viadalon. Remek időjárás és profi szervezés fogadta a résztvevőket.
Magyarországot két csapat is képviselte. A hölgyeknél az OVB Beach Girls, míg a férfiaknál a Dabas Beach Boy’z mutatkozott be. Az Atlanti-óceán partján felállított arénában három napon keresztül taposták a fövenyt a játékosok.

Először a hölgyekről: A selejtezőket még hozta a csapat, azonban a középdöntőkre kissé elfáradta Beach Girls, (németek elleni parázs meccs) így a korábbi többszörös magyar bajnok és Masters dobogós, harmadikként végzett a csoportkörben, így az 5.-6. helyért állhattak pályára. Itt a svájci BeachQueens együttesét legyőzve 2:1 arányban (OVB -Beach Girls -Beachqueens 12 : 5, 8 : 9 , 8 : 5) ötödikként zárta a BL-t a csapat. Még egy magyar vonatkozás: Érdekesség, hogy a Neukum Tamás által fémjelzett olasz csapat bronz érmet szerzett Gran Canarián.

strandkezi kanari

foto:facebook

A fiúk másodikként léptek tovább a „B” csoportból, itt az orosz bajnokkal (később BL győztessel) a BHC-SKKM-Ekaterinodar-ral néztek farkasszemet kézilabdázóink. Hiába volt csúcs formában Soós és Csuka, Kalashnikov és Polataev mellett szinte az egész orosz csapat betalált. Ennek ellenére a bronz meccsen, a spanyol bajnokkal, a Club BM Playa Ciudad de Malaga-val szemben,fegyelmezett játékkal sikerült a szétlövést megnyerni a Dabas Beach Boy’z-nak, A Bajnokok Ligájában először magyar érem született! Gratulálunk mind két magyar csapatnak. Egy nagyon erős, igazán az európai színvonalat tükröző kupán, nem volt szégyenkezni valójuk a hazánkat képviselő csapatoknak.

Végeredmény nők:
I. Skrim Kongsberg (Dánia)
II. Detono Zagreb (Horvátország)
III. FIGH Esercito Futura Roma (Olaszország)

Végeredmény férfiak:
I. BHC-SKKM-Ekaterinodar (Oroszország)
II. Detono Zagreb (Horvátország)
III. Dabas Beach Boy’z (Magyarország)

Share This