Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy november 5-én és 6-án az egész világ szeme Pécsre szegeződött. A Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezett XI. Pécs Kupára, a ritmikus gimnasztika nemzetközi sporttehetségei zarándokolnak el évről évre. A 2016-os versenyen a sportág színe java képviseltette magát, így Japán, Üzbegisztán, Egyiptom, Izrael, Finnország, Belgium, Ukrajna RG-sei, de többek között érkeztek Ausztriából, Dubaiból, de a délszláv országok legjobbjai is szőnyegre léptek. Összegezve: 14 országból mintegy 360 sportoló mérte össze ügyességét Pécsett.

IMG 0598 resize

A legfiatalabb versenyző mindössze 5 éves, a legidősebbek pedig felnőtt kategóriában léptek szőnyegre. A hagyományosnak mondható megmérettetés szombati versenynapján az egyéni viadalok zajlottak, vasárnap pedig 28 kéziszer csapat mutatta be rendkívül látványos szergyakorlataikat.

IMG 0608 resize

A versenyt rendező Pécsi Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület az ország egyik legjobb és legeredményesebb csapatával vett részt a kupán. Két országos válogatott tornásszal is büszkélkedhet a város, Németh Virág és Ákoshegyi Eszter személyével. A pécsiek sikereihez nyilvánvalóan hozzájárul az Oroszországból érkezett vezetőedző, Ekaterina Dologa szakmai munkája is, aki korábban a magyar junior válogatott edzője is volt.

IMG 0627 resize

A pécsi egyesületben jelenleg 40 sportoló edz, az óvodás-kisiskolás kezdő csoportban pedig 30 kislány ismeri meg ezt a népszerű olimpia sportágat.

IMG 0632 resize

A versengés szüneteiben látványos bemutatót tartottak a 2017-es budapesti Európa-bajnokságra készülő junior korcsoport kéziszer válogatott és a felnőtt együttes kéziszer válogatottjának sportolói is. A Balasport Produkció által forgatott összefoglalót a SPORT Televízió is műsorára tűzi!

Share This