Balatonfüred, 2016. július 14. – Litkey Farkas Festipay nevű katamaránja nyerte a 48. Kékszalag Erste World Nagydíjat. A csapat Keszthely előtt vette át a vezetést és nem is engedte ki kezéből a balatonfüredi célig. Ezzel Litkey Farkas tizenkettedik győzelmét szerezte a tókerülő versenyek történetében. A győztes idő 8 óra 34 perc 06 másodperc, ami több mint egy órával elmaradt a korábbi rekordidőtől. A második helyen a rekordot tartó kétárbocos katamarán, a Fifty-fifty végzett, Józsa Márton kormányzásával.

kekszalag 2

A Kékszalagról

A Kékszalag a Balaton legkiemelkedőbb vitorlás eseménye, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A táv mintegy 155 kilométer, amelyet 48 órán belül kell megtenni a mintegy hatszáz hajóból álló mezőnynek. A versenyen együtt rajtolnak a hagyományos, egytestű hajók és a két- vagy háromtestű high-tech vitorlások, a profi csapatok és a családi vitorlázók. A Balaton jellemzően komoly próbára teszi valamennyiüket, hiszen a Kékszalag teljesítése önmagában is komoly sportteljesítmény. Az idei 48. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtja 2016. július 14-én, csütörtökön 9.00 órakor lesz Balatonfüreden. Az eredményhirdetésre a balatonfüredi Gyógy téren, július 16-án 18.00 órától kerül sor.

A Kékszalag és a 2Szalag katamarán regatta névadó támogatója az Erste Bank új, kiemelt prémium szegmense, az Erste World.

A Fehér Szalag névadó támogatója a GeneralCom.

Főtámogató az Audi – amely egyben az Audi Ultra Cup sebességi verseny névadó támogatója is – és Balatonfüred Város Önkormányzata. A Magyar Vitorlás Szövetség időmérő partnere a Seiko. A Kékszalag hivatalos díjszállítója a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. A Kékszalag Hivatalos Légitársasági Partnere a Qatar Airways.

További támogatók: ledvilag.hu, Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft., Generali Biztosító Zrt.

Médiapartnerek: Aqua, Compass, DigiSport, First Class, Lánchíd Rádió, sailing.hu, Vitorlázás, Világjáró.

Az MVSz együttműködő partnere a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Balatoni Hajózási Zrt. és a Novofer Zrt.

A Kékszalag támogatja a következő alapítványokat: Hospice Alapítvány, Lárifári Alapítvány, Mellrákinfó Egyesület.

 

Share This