Letették a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportkomplexumának alapkövét, Balatonbogláron. Felkerült az ország sporttérképére Balatonboglár. Hangzott el a három éve megálmodott, ma már eredményeket is hozó Nemzeti kézilabda akadémia új sportcsarnokának alapkőletételekor. Az egy éven belül elkészülő létesítményt a Mocsai Lajos vezetésével működő Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai használhatják majd.

 

A Nemzeti Kézilabda Akadémia létrehozásáról a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége még 2012 augusztusában döntött. Az utánpótlás-nevelő központ még ugyan ebben az év szeptemberében megkezdte működését. A kormány szívügye a magyar kézilabda, ezért mindent megtesznek, hogy az infrastruktúra és a sportlétesítmények terén is behozzák a lemaradást.

Az újonnan megválasztott kézilabda szövetség elnököt is támogatásáról biztosítja a kormány, hogy a kézilabda továbbra is siker sportága maradjon Mészáros Miklós polgármester büszke arra, hogy ezután már nem csupán a balatoni strandszezonjáról, a platánstrandról lesz híres Balatonboglár, de a magyar kézilabda sport fellegváraként is hírnevet kapott a település.

A tervek szerint a sportcsarnok alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések lebonyolítására, benne három szabványméretű kézilabdapálya fér majd el. A mérkőzések idejére a két szélső pálya helyére mobillelátókat állítanak, így akár két és félezer szurkoló tekintheti majd meg az összecsapásokat. Az 1,7 milliárd forintból felépülő sportkomplexum állami támogatással épül meg, Emellett hamarosan egy lakófalu építése is elkezdődik, amelyben rehabilitációs központ, oktatóépületek és konferenciatermek is helyet kapnak majd. Az ünnepség záróakkordjaként Simicskó István sportért felelős államtitkár, Mocsai Lajos, az intézmény tudományos és szakmai főigazgatója és Mészáros Miklós polgármester egy időkapszulát is elhelyezett, majd közösen lerakták a Sportcsarnok alapkövét.

Share This