A Holnapocska Tábor 2009. óta foglalkozik térítésmentes gyermektáborok szervezésével, amely az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül. A gyógyuló Holnapocska táborban a héten az Erzsébet  a Kárpát-medencei Gyermekekért  Alapítvány  jóvoltából  a  Bethesda  Gyermekkórházban kezelés alatt álló gyermekek vesznek részt. A csütörtökön megrendezett tábori betekintőn  részt vett Dr. Ónodi -Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, a Magyar kórházszövetség elnöke, akik a sajtótájékoztató után a gyerekekkel együtt kipróbálták a csúszdapark elemeit.

A kórházi kezelést követő rehabilitációban fontos szerepet játszanak az élményterápiás táborok, a gyógyszereken túl, a kalandterápia élményeken keresztül is gyógyít és segíti a visszailleszkedést a mindennapokba, az osztályközösségbe. A táborban kiemelten fontos az önkéntesség ügye: egészségügyben tanuló egyetemista és főiskolás pszichológusok, gyógytornászok, orvosok vesznek részt a programban. Fontos, hogy már az oktatásban is teret kapnak a Holnapocska Tábor által képviselt értékek.

A civil szféra, egy magán alapítvány mellett az állami szféra szerepvállalásával ölt testet az összefogás fontossága.  Az ötletgazda-alapítóknak, Szabadicsné Rádi Évának és Szabadics Zoltánnak, valamint a program több száz önkéntesének köszönhetően a tábor sikere töretlenül fejlődik, a résztvevők száma évről-évre folyamatosan növekszik.

Share This