Továbbra is veretlen hazai pályán az EHF-kupában a Csurgói KK, az Ademar León is kikapott a dél-somogyi városban. A csurgóiak tovább menetelhetnek a negyeddöntő felé.

Az EHF-kupa első csoportmérkőzésén a Csurgó ugyan súlyos vereséget szenvedett a spanyol városban a León ellen, de a visszavágón sokáig az volt a tét, hogy sikerül-e egalizálni az ottani kilencgólos fiaskót Imre Vilmos együttesének. Az első félidő álomszerűen alakult csurgói szempontból: a Herbert – Borsos tengely sziklaszilárd védelme mögött Wyszomirszki remekelt, a támadásokban Savic és Szöllősi ontotta a gólokat. Az első harminc percben a spanyolok nem találták meg a megfelelő ellenszert, így a Csurgói KK négygólos előnnyel mehetett pihenőre, jóllehet, a hazaiak többször is vezettek hét góllal a félidőben.
Sajnos a második félidőben a León négy-kettes védekezése jelentősen visszavetette a csurgói támadások hatékonyságát, míg a spanyolok egyre eredményesebben támadtak, a hajrára egy gólra is olvadt a kiharcolt előny. De végül Imre Vilmosnak sikerült úgy forgatnia csapatát, hogy ne legyen gondja a hazaiaknak.
A Csurgó megérdemelten győzte le a papíron mindenképpen esélyesebb Leónt, így a CSKK megőrizte veretlenségét hazai pályán az EHF-Kupában. A negyeddöntő felé vezető úton a Csurgónak mindenképpen győznie kell Hannoverben, hogy a továbbjutás biztos legyen, más eredmény esetén az utolsó forduló többit mérkőzése dönti majd el a somogyiak sorsát. Végeredmény: Csurgói KK -Ademar León  31-27 (20-14)

 

Share This