Tizenötödik alkalommal rendezték meg 2013. május 17-én a Pannon Egyetem hagyományos evezősversenyét, a Balaton Regattát. A hajókban az intézmény veszprémi és keszthelyi kampuszainak dolgozói és hallgatói mérték össze erejüket Balatonalmádiban.

Az egyetlen Balaton parti egyetem, a Pannon Egyetem hagyományt teremtett az evezősversennyel, a csapatok az angol Oxford-Cambridge egyetemekhez hasonló szellemiségben az evezés értékeit, a csapatmunkában rejlő erőt példaértékű, nemes küzdelem keretében képviselték a Balatonon. A veszprémi kampusz és a keszthelyi Georgikon Kar csapatai mérkőztek meg egymással a szorgalmi időszak utolsó napján, május 17-én.

A programot Dr. Gaál Zoltán, az egyetem korábbi rektora, a hagyomány elindítója nyitotta meg. Beszédében visszaidézte a Regatta alapításának emlékeit, valamint kiemelte a hallgatói-oktatói összefogás eredményességét és fontosságát az egyetemi hagyományok ápolásában.

A rendezvényen férfi és női junior és senior csapatok, vagyis hallgatók és oktatók csaptak össze a Balaton hullámain tízevezős hajókban, 2000 méteres távon. A versenyzőket több mint 600 szurkoló biztatta a partról, ahol a Pannon Egyetem fellépőiből álló gazdag kulturális és zenei programok biztosították a remek hangulatot. Idén a nemrég alakult egyetemi PE Pom-Pom Csapat is együtt szurkolt az oktatókkal, hallgatókkal.

A szoros küzdelem kiegyenlített eredményt hozott: a veszprémi kampusz hallgatói és oktatói női csapata húzott jobban, a keszthelyieknél a junior és senior férfiak vehették át az első helyezettnek járó érmeket Dr. Friedler Ferenc rektortól a záróünnepségen.

Share This