Kétszeri halasztás után ma ragyogó időjárási körülmények mellett rendezték az immár 35. Balaton-átúszást. Ezúttal a Balaton hűsítő vize és szikrázó napsütés várta a úszókat. Az olimpiai Ötpróba fontos állomását jelentő nagy balatoni úszópróbának semmi sem állhatott az útjába.

Már kora reggeltől kígyózó sorokban álltak az emberek a balatonboglári kikötőben, hogy a Bahart valamelyik hajójával átmehessenek Révfülöpre és vízbe csobbanhassanak, hogy megtegyék az 5,2 kiló méteres távot. A rendezők számára mindennél fontosabb a biztonság!

Egy héttel a vizes világbajnokság ellőtt a magyar nyíltvízi úszó válogatott tagjai elsőként ugrottak vízbe. Az első célba érkező Juhász Janka junior Európa-bajnok úszó volt.

A férfi győztes, Kutasi Máté lett, de itt nem az eredmény számított, a csapat építés kapott hangsúlyt. A profi úszósporttól visszavonult Risztov Éva, aki a Balaton-átúszás női rekordere idén a sport és egészséges táplálkozás nagyköveteként érkezett a rendezvényre.

Vasárnap az égiek is a próbázókkal voltak, hiszen a Balaton közepén mért 26 fokos vízhőmérséklet,a lágy szellő és a ragyogó napsütés ideális körülményt biztosított a 8277 úszó számára.

Share This