A címer- és pecséthasználati jog adományozásának 521. évfordulójára emlékezett a Somogy Megyei Közgyűlés, ünnepi ülésén. A Somogy Megyei Közgyűlés azon személyek és kollektívák elismerésére, akik kiemelkedő tevékenységükkel a megye fejlődését szolgálták, illetve munkájukkal kimagasló érdemeket szereztek, elismeréseket alapított. Somogy Polgáraiért Díjban részesült a marcali Balasport Szabadidő és Kulturális Egyesület.

„Az egyesület létrehozóit a Balatonban rejlő mozgáslehetőségek motiválták, amikor 1997-ben megalapították a Balasport Produkciót, mely akkor elsősorban a Balatont körülölelő megyék sporteseményeit fűzte fel magazinműsorba kiemelt figyelmet szentelve a Somogyországban történő eseményeknek. Ez a „mánia” máig is fennmaradt, így immár több mint 700 önálló műsort készítettek a Balaton és tágabb régiójának sportéletéről. 2006-tól folyamatosan készítenek tematikus sport magazinokat a Sport Televízió számára. Büszke arra, hogy több sportág születésében, népszerűsítésében részt vehettek. Ma már szinte nincs olyan sportpálya hazánkban, ahol ne filmeztek volna, de Portugáliától Spanyolországon keresztül, Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban, Ausztriában, Németországban és Görögországban is forogtak kameráik. „ – hangzott el az ünnepi laudációban.

Köszönjük az elismerést. A jövőben is szeretnénk értéket teremteni filmjeink és rendezvényeink által, motiválni a következő nemzedéket a mozgásra, Magyarország gyönyörű tájainak, elsősorban a Balaton szépségét bemutatva. Köszönet minden média és együttműködő partnerünknek, hiszen nélkülük nem sikerülne régiónk hírét vinni a világban.

YouTube
YouTube
WhatsApp