Szombaton tartották a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíj, nagyhajós vitorlás versenyt, amely a Team Black Jack győzelmével zárult. A gyengeszeles versenyen közel kétszáz hajó indult. A Magyar Vitorlás Szövetség szerint a nagyhajósok számára az Évadnyitó jó lehetőséget nyújtott a július 26-án rajtoló 50. Kékszalag Erste Nagydíjra történő felkészülés megkezdéséhez.

Az évtizedes hagyományoknak megfelelően – szombaton Balatonfüreden -vitorlabontó ünnepséggel, a Balaton megkoszorúzásával, majd a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíj vitorlásversennyel elindult az idei vitorlásszezon.

A Balatonfüred – Alsóörs – Tihany – Balatonfüred pályán megrendezett versenyre 187 hajó nevezett, összesen 850 fővel. A verseny első felében gyengült a szél, majd északnyugatira fordulva frissebb lett, elérte az 5-7 csomós (3-5 kilométer/órás) sebességet. A balatonfüredi célt elsőként a Team Black Jack nevű SL-33-as katamarán érte el, Roland Gaebler világszerte ismert többszörös Európa- és világbajnok vitorlázóval a kormánynál, másodikként a szintén kéttestű Opel Fifty-Fifty futott be, a harmadik pedig az egytestű Principessa lett.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíj után közölte: a nagyhajós szezont elindító versenyen a vártnál több hajó indult. „Az Évadnyitó remek szezon indítási és felkészülési lehetőséget nyújtott a vitorlázóknak az idei szezonra, azon belül is a kiemelkedő idei versenyre, a jubileumi 50. KékszalagErste Nagydíjra” – tette hozzá a főtitkár.

A Magyar Vitorlás Szövetség célja, hogy a vitorlázást, mint sportágat minél szélesebb körben ismertté és népszerűbbé tegye.

YouTube
YouTube
WhatsApp